Merkpositionering

Merkpositionering

Case Profextru B.V.
Inleiding

De uitdaging

Porfextru B.V. is producent van grote kunststof profielen. Met gerecycled PVC als grondstof produceert Profextru innovatieve oplossingen volgens het cradle-to-cradle principe. De producenten en oplossingen worden onder 4 verschillende merknamen internationaal vermarkt.

Probleem/aanleiding

Profextru wordt onvoldoende in de markt herkend en laat hierdoor kansen liggen. Profextru wil herkenbaar zijn voor haar klanten en partners en heeft behoefte aan een scherpe en aantrekkelijke positionering. Een goede positionering wordt bepaald door je eigen merkideniteit, de positie van je concurrenten en de behoefte van je doelgroep. Profextru heeft Koersgenoten gevraagd om Profextru en haar 3 merkproducten Profex, Combiboard en Prolock herkenbaar en onderscheidend te positioneren.

Aanpak

Aanpak

Aan de basis van een goede positionering staat het merk. Als je niet scherp hebt, wie je bent en waarom je er toe doet, kun je niet positioneren. Samen met het management van Profextru zijn we aan de slag gegaaan met de merkidentiteit en hebben we de positie van de concurrentie en de belanrijkste behoefte van de doelgroep in beeld gebracht.

Onze methode

Hiermee hebben we de basis ingrediƫnten voor een herkenbare en onderscheidende positionering boven tafel gekregen. Voor het positioneren hanteren we een beproefde aanpak. Met onze meeting of minds methodiek bundelen we onze kennis met die van de klant. Zo hebben we voor Profextru vanuit 2 werksessies in ongeveer 4 weken een positionering ontwikkeld.

Resultaat

Resultaat

Het resultaat van dit positioneringstraject is het merkboek. Dit boek vormt de basis van alle marketing communicatie activiteiten en fungeert als kompas voor je organisatie. In het merkboek zijn de belangrijkste uitkomsten van het positioneringstraject vastgelegd. Naast de gekozen positionering wordt de merkidentiteit en de merkmentaliteit met bijbehorende kernwaarden beschreven. Het merkboek is hiermee niet alleen de basis voor je positionering maar ook voor je huisstijl, je communicatie en je gedrag. Tenslotte vormen je eigen mensen samen het merk.