Leadgeneratie

Leadgeneratie

Profex B.V.

Profex

Profex is een producent van kunststofprofielen die o.a. toegepast worden in wandsystemen, damwanden, kwelschermen en oeverbeschoeiing. De organisatie heeft veel potentie, maar de omzetgroei blijft achter. Hoe kan het bedrijf haar producten beter in de markt zetten? Lees hieronder hoe Koersgenoten met slimme marketingcampagnes zorgde voor een omzetstijging van maar liefst 58%.

Probleem/Aanleiding

De aanleiding

Profex is een bedrijf met veel potentie. De organisatie en productie zijn gemoderniseerd, er worden innovatieve oplossingen ontwikkeld en de huidige klanten zijn tevreden. Maar Profex wil groeien. Het sales traject is relatief lang en kostbaar. Profex is onvoldoende zichtbaar in de markt. Potentiële klanten kennen Profex nauwelijks en nemen daarom ook zelden zelf contact op.

Merkpositionering

De uitdaging

Profex wil haar omzet vergroten door meer nieuwe klanten aan te trekken. Daarvoor zijn meer kwalitatieve B2B leads nodig die gericht opgevolgd kunnen worden door de accountmanagers. Om dit te bereiken wil Profex meer zichtbaarheid in de markt, waarmee zij meer bekendheid krijgt bij de juiste doelgroep. Profex heeft ons ingeschakeld om de doelgroepen in beeld te brengen en een doeltreffende campagne op te zetten.

De aanpak

Onze aanpak

Door middel van marktonderzoek hebben we per label een doelgroepenanalyse uitgevoerd. Op basis van deze analyse kwamen er doelgroepen in beeld die nog niet of onvoldoende bereikt werden. Een voorbeeld daarvan zijn chaleteigenaren, voor wie de kunststof gevelbekleding van Profex een zeer geschikte oplossing biedt. Op basis van de analyse is er een online campagne ontwikkeld voor de meest kansrijke doelgroepen. Zo werden ook de chaleteigenaren middels een online campagne heel gericht benaderd. Door de klantreis per doelgroep in beeld te brengen konden we geïnteresseerden via online marketing naar de juiste landingspagina leiden en wisten we de contactmomenten optimaal te benutten.

Afstudeeropdracht

Het resultaat

Dankzij de campagne kwam Profex beter in beeld bij haar potentiële klanten en wist zo nieuwe leads te genereren. Een half jaar na de start werden de volgende resultaten gemeten, die direct af te leiden waren van de campagne:

  • 59.231 meer vertoningen
  • 49,4% meer bezoekers op de website
  • 50,8 % meer klantafspraken
  • 58 % meer omzet

De campagne was zo’n succes, dat Profex besloot ermee door te gaan. Nog steeds zien we dat 50-60% van alle leads uit deze campagne afkomstig is.

Geïnspireerd geraakt?

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd of we dit ook voor jouw bedrijf kunnen bereiken? Vul dan het onderstaande contact formulier in, waarna wij je zo snel mogelijk helpen om succesvol te worden!

Contactformulier